220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Burgemeester Venlo: criminelen vrij spel bij rookverbod in coffeeshops

Als vanaf 1 april het rookverbod om coffeeshops wordt gehandhaafd, kan dat in Limburg gaan zorgen voor een enorme overlast doordat mensen massaal de straat opgaan om daar te blowen. Dit zou tevens kunnen leiden tot een toename van de illegale verkoop van cannabisproducten doordat dealers hun potentiële klanten als het ware op een presenteerblaadje krijgen aangeleverd.

Daarvoor vreest de Venlose burgemeester Antoin Scholten. In een poging om erger te voorkomen hoopt hij samen met de zeven andere coffeeshopgemeenten in Limburg Den Haag zo ver te krijgen dat voor de zuidelijkste provincie van Nederland een uitzondering wordt gemaakt, blijkt uit een bericht in Dagblad de Limburger.

Rookruimtes in de horeca zijn sinds september vorig jaar verboden. Per 1 april begint de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met een handhaving van het verbod.

In de meeste Nederlandse gemeenten met coffeeshops is een verbod om in het openbaar te blowen opgenomen in de Algemeen Plaatselijke Verordening. Deze regeling moet voorkomen dat klanten van coffeeshops een joint kunnen roken waar zij maar willen. Volgens burgemeester Scholten is het dan ook niet meer dan logisch dat coffeeshops worden uitgezonderd van het verbod om te voorzien in rookruimtes.

De burgemeester van Limburgse coffeeshopgemeentes komen volgens Dagblad de Limburger nog deze maand bij elkaar om het onderwerp te bespreken.

 

Zorgen bij Limburgse gemeenten om rookverbod in coffeeshops

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn