220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Burgemeester Middelkerke wil niets weten van rookvrije zones op het strand

Op steeds meer plaatsen aan de Belgische kust worden rookvrije zones ingericht. Maar in Middelkerke, een kustplaats met zo’n 19.000 inwoners, zullen die er niet snel komen. Althans niet als het aan burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) ligt. In een interview met het programma ‘De wereld vandaag’ op de Belgische zender Radio 1 hekelt hij wat hij bestempelt als ‘de betuttelingsmaatschappij’. Volgens de Dedecker is er op het strand meer dan genoeg gezonde lucht te vinden.

,,Onze bepamper- en betuttelingsmaatschappij is niet aan mij besteed”, zegt hij in het interview. ,,Je mag op ons strand nog rustig een neut drinken en een sigaretje roken. Een kwestie van gezond verstand in plaats van alles constant te verbieden en pestgedrag uit te oefenen omdat iemand een sigaretje rookt”, aldus Dedecker.

Het probleem van ‘meeroken’ doet zich op het strand in zijn gemeente niet voor, zegt hij. ,,Het strand is een plaats met veel gezonde lucht, waar de wind om je oren waait. We hebben ruim zeven kilometer strand. Mensen die niet tegen het roken kunnen, hebben daar alle plaats om te gaan zitten op een plaats waar niet gerookt wordt.”

Meer bij de VRT:

Jean-Marie Dedecker wil niet weten van rookvrije zones op het strand: “Pestgedrag en betutteling”

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn