220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse TV-arts Christian Jessen steunt vapen nu onderzoek wijst op belangrijke voordelen

Nu er steeds meer aanwijzingen – en zelfs harde bewijzen – komen dat vapen mensen het roken kan afhelpen, heeft ook een van de bekendste televisiedokters van Groot-Brittannië zijn collega’s opgeroepen hun terughoudendheid ten aanzien van vapen te laten varen. Daarover schrijft het vooraanstaande zakenblad Forbes.

Christian Jessen (onder meer werkzaam voor de Britse televisiezender Channel 4 (Embarrassing Bodies) heeft zijn naam verbonden aan een campagne die artsen vraagt om een eerder advies van het Royal College of Physicians (RCP) op te volgen aan patiënten die overwegen de overstap te maken van roken naar vapen dit ook daadwerkelijk te doen. De RCP is een in 1518 Britse beroepsorganisatie voor artsen waarbij wereldwijd meer dan 35.000 artsen zijn aangesloten.

In een uitgebreide verklaring laat Christian Jessen weten, ondanks alle bedenkingen, warm voorstander te zijn van vapen. ,,Vapen is een geweldige manier om te stoppen met roken en om die reden alleen al moet het gebruik ervan worden aangemoedigd.”

Meer bij Forbes:

TV’s Doctor Christian Jessen Backs Vaping As New Study Points to Major Benefits

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn