220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse sigarettensmokkelaar krijgt na lange celstraf ook nog een fikse rekening van de fiscus

Een 39-jarige Engelsman die in 2016 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden wegens de import van grote hoeveelheden sigaretten, wordt ook financieel nog eens stevig aangepakt. Dat meldt de Peterborough Telegraph, een regionale krant die verschijnt in de regio waar de verdachte woont.

De veroordeelde Brit is de fiscus in zijn land nog 43.000 pond (ruim 50.000 euro) verschuldigd, zo besliste een lokale rechtbank deze week. De man was indertijd bij zijn aanhouding in het bezit van een grote hoeveelheid cash (ruim 34.000 pond) en een grote voorraad sigaretten (waarde meer dan 100.000 pond) waarover geen belasting was betaald.

Een woordvoerder van het team dat het financiële opsporingsonderzoek verrichtte, zegt de Peterborough Telegraph dat geen enkel middel onbenut mag blijven in de strijd tegen de handel in illegale sigaretten. ,,De verkoop van goedkope en illegale tabak en sigaretten houdt verband met de georganiseerde misdaad en draagt bij ​​aan een ondergrondse economie die miljarden waard is. Het is dus van vitaal belang om al het mogelijke te doen om de betrokkenen aan te pakken.”

 

Meer bij de Peterborough Telegraph:

 

Peterborough man ordered to pay back £34,000 after being found with £100,000 of illicit cigarettes

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn