220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse hoogleraar: nieuwe nicotineproducten passen in brede maatschappelijke ontwikkeling

In alle landen waar rokers massaal overstappen op nicotineproducten die minder risicovol zijn voor de gezondheid, is het aantal rokers flink gedaald. Dat concludeert een verslaggever van de Filippijnse krant de Manila Standard op basis van gebundelde informatie afkomstig van meer dan honderd gezondheidsexperts uit de hele wereld.

Redacteur Roderick T. dela Cruz doet voor de krant verslag vanuit de Poolse hoofdstad Warschau, waar het afgelopen weekend meer dan 650 experts uit zeventig landen bijeen waren om tijdens het 6de Wereldforum over Nicotine te praten over de verschuivingen die op dit moment plaatsvinden op het gebied van tabak en tabaksproducten. Tijdens de conferentie stond The Global State of Tobacco Harm Reduction Report 2018 centraal. Uit deze wereldwijde studie komt duidelijk naar voren dat de komst van nieuwe producten, waaronder elektronische sigaretten, maar ook het in opkomst zijnde Zweedse snus (dat op dit moment in de EU nog officieel verboden is) de markt in grote mate heeft verstoord.

Een van de hoofdconclusies is dat e-sigaretten op velerlei gebied voordelig zijn. Niet alleen zijn ze tot 95 procent minder schadelijk voor de gezondheid dan gewone sigaretten, ze zijn ook nog eens een effectief middel om mensen van het roken af te helpen. Volgens professor Gerry Stimson, programmadirecteur van het 6de Wereldforum over Nicotine, past de vapingtrend in de brede maatschappelijke ontwikkeling die op dit moment gaande is. ,,We keren ons af van de wereld van verbranding – of het nu gaat om verbrandingsmotoren of sigarettenverbranding – en schakelen over op nieuwe manieren om energie te leveren en plezier te beleven.”

Meer bij de Manila Standard:

 

Smoking prevalence dips in countries where people switch to safer nicotine products

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn