220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse gezondheidsexperts blijven erbij: vapen is minder schadelijk dan roken

Public Health England, het uitvoerend orgaan van het Britse ministerie van Volksgezondheid, heeft een blog gepubliceerd waarin de veiligheid van vapen wordt vergeleken met de mogelijke gevaren die kleven aan het roken van traditionele sigaretten. De tekst, geschreven door John Newman een hoogleraar die aan Public Health verbonden is, komt erop neer dat vapen veel minder gevaarlijk is dan roken, schrijft het Britse dagblad The Sun.

De blog is onder meer geschreven naar aanleiding van de massale uitbraak van enkele maanden geleden van longziekten die aanvankelijk gerelateerd werden aan het gebruik van de e-sigaret, maar bij nader inzien te wijten zijn aan een verkeerd gebruik. De vloeistoffen die werden gebruikt waren namelijk vervuild met THC, het werkzame bestanddeel van cannabis.

Professor John Newman legt niet alleen uit dat vapen minder schadelijk is dan roken; hij moedigt mensen tevens aan volledig te stoppen met sigaretten en over te schakelen op vapen, omdat dat het stoppen aanzienlijk kan vergemakkelijken.

 

Meer bij The Sun:

 

Health experts ‘certain as ever’ vaping is less harmful than smoking cigarettes — despite 34 US deaths link

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn