220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Brits parlementslid vindt dat gezond verstand moet zegevieren als het gaat om vapen

Het is levensgevaarlijk om onberedeneerd allerlei conclusies te trekken over het grote aantal ziektegevallen in de Verenigde Staten die kunnen worden gerelateerd aan verkeerd gebruik van de e-sigaret. Dat stelt het Britse parlementslid Mark Pawsey (Conservatieven) in een opiniebijdrage in City A.M., de businesskrant die op werkdagen gratis wordt verspreid in en om Londen. Volgens Pawsey is inmiddels genoegzaam bewezen dat (normaal) gebruik van de e-sigaret levens redt. Hij vindt het dan ook zaak dat de samenleving zich niet overgeeft aan paniek die mogelijk wordt veroorzaak door on juiste berichtgeving in kranten en andere media.

Groot-Brittannië telt op dit moment zo’n 3,6 miljoen voormalige rokers die erin geslaagd zijn te stoppen of hun sigarettengebruik drastisch hebben teruggeschroefd nadat zij zijn overgestapt op vapen. Miljoenen andere Britten zouden een dergelijke stap volgens Pawsey overwegen.

De conservatieve MP heeft zijn bijdrage geschreven omdat hij zich zorgen maakt over het feit dat burgers de verkeerde informatie krijgen aangereikt doordat zij berichtgeving niet altijd op waarde weten te schatten. Daardoor bestaat de kans dat – in Nederlandse termen – het kind met het badwater wordt weggegooid. Het parlementslid wijst in zijn artikel op het feit dat roken alleen al in het Verenigd Koninkrijk vele duizenden doden kost en dat de overheid zo’n 2,5 miljard pond kwijt is aan allerlei behandelingen. ,,Als we serieus zijn over het redden van levens en het verminderen van het verminderen van de financiële lasten voor de volksgezondheid, moeten we het hoofd boven water houden, haastige acties zoals we die aan overkant van de Atlantische Oceaan zien vermijden, en goed kijken naar de feiten als het gaat om vapen”, aldus Pawsey.

 

Meer bij City A.M.:

Vaping saves lives, so let us resist the temptation to panic over e-cigarettes

 

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn