220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Brits ministerie van Volksgezondheid: vapen trekt nauwelijks jongeren aan

Verkrijgbaarheid van e-sigaretten zet jongeren niet aan tot vapen. Berichten waarin gesteld wordt dat dat wel zo is zijn onjuist. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Britse ministerie van Volksgezondheid. Uit het onderzoek komt zelfs het tegendeel naar voren: het gebruik van de e-sigaret onder Britse jongeren blijft laag. Onder volwassenen is de populariteit van vapen de afgelopen tijd op hetzelfde niveau gebleven.

De uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek door Public Health England staan opgesomd in een persverklaring, die onder meer te lezen is op GOV.UK, het officiële (nieuws)platform van de Britse overheid, vergelijkbaar met Rijksoverheid.nl in Nederland.

Professor John Newton, directeur Gezondheidsverbetering bij het Britse ministerie van Volksgezondheid, is klip in klaar over de bevindingen van de onderzoekscommissie. ,,In tegenstelling tot recente berichten in de media in de VS, zien we geen toename in het gebruik van e-sigaretten onder jongeren in Groot-Brittannië. Terwijl meer jongeren experimenteren met e-sigaretten, is het cruciale punt dat regelmatig gebruik nog steeds laag is en inderdaad erg laag is bij degenen die nooit hebben gerookt. We houden de vapen- en rookgewoonten van jongeren nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat we op koers blijven om onze ambitie van een rookvrije generatie te bereiken.”

Om er even later aan toe te voegen: We zouden de afname van roken kunnen versnellen als meer rokers volledig overgaan op vapen. Recent nieuw bewijsmateriaal laat duidelijk zien dat het gebruik van een e-sigaret met ondersteuning voor stoppen met roken mogelijk kansen om te stoppen verdubbelt.”

 

Lees het hele persbericht op GOV.UK:

 

Regular e-cigarette use remains low among young people in Britain; PHE report on e-cigarette use finds that regular vaping remains low among young people, and has plateaued among adults

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn