220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Belgische havens zijn EU-toegangspoort voor smokkelaars

In de haven van Zeebrugge, België, zijn twee containers met namaaksigaretten in beslaggenomen. De containers waren afkomstig uit Cambodja en waren bedoeld om de Franse markt te bevoorraden. Dit maakte de Belgische douane afgelopen donderdag bekend, zo schrijft Le Figaro.

Bij de inbeslagname zijn in totaal ongeveer 20 miljoen sigaretten betrokken, zegt de douane. De twee containers ‘’kwamen uit Cambodja met bestemming Parijs’’, volgens een verklaring van AFP. “Bij deze smokkel is € 7,5 miljoen aan invoerrechten, accijnzen en btw ontdoken”, aldus de woordvoerder.

Dit soort inbeslagnames komt steeds vaker voor in België. Het betrof dit keer nagemaakte Marlboro sigaretten. De havens van Antwerpen en Zeebrugge vormen twee van de belangrijkste toegangspoorten tot de Europese markt voor smokkelaars. De autoriteiten vechten tegen netwerken die verborgen locaties benutten voor het maken van namaaksigaretten. In augustus leidde dit tot een arrestatie van 45 mensen en de inbeslagname van minstens 28 miljoen sigaretten.

In 2020 werden door de Belgische douane meer dan 400 miljoen sigaretten in beslaggenomen. Dit cijfer is in twee jaar bijna verviervoudigd.

 

Lees het hele artikel verder op Lefigaro.fr

Belgique : saisie de deux conteneurs de cigarettes de contrefaçon destinés à la France

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn