220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Belgische gezondheidsexperts: elektronische sigaret ten onrechte verketterd

Belgische gezondheidsexperts waarschuwen voor de strenge regels in dat land als het gaat om vloeistoffen voor elektronische sigaretten. Het ronduit negatieve imago van de e-sigaret, speelt hen parten bij het begeleiden van rokers, stellen zij in de Artsenkrant, een Belgisch weekblad voor huisartsen, dat ook een Franstalige editie heeft. ,,Voor verstokte rokers is het (vapen, red.) wel degelijk een goede methode om de sigaretten definitief af te zweren”, stelt een van de gezondheidspecialisten in het artikel in de Artsenkrant”, waarover onder meer de Belgische dagbladen Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad publiceren.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven, een non-profitorganisatie die onder andere de Vlaamse regering adviseert, riep eerder al huisartsen en andere gezondheidswerkers op om patiënten ‘geen schrik aan te jagen’ als ze zeggen dat ze via een e-sigaret proberen hun rookgedrag stop te zetten, aldus beide kranten.

Waarmee het Instituut niet wil hebben gezegd dat de e-sigaret geen kwaad kan. “Het is een schadelijk product, maar minder schadelijk dan de gewone sigaret.”

Bij Tabakstop, een Vlaams initiatief waar mensen die willen stoppen met roken te rade kunnen gaan, delen ze de mening van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven. ,,De e-sigaret blijkt een welgekomen hulpmiddel om rokers te doen stoppen. Maar door het negatieve imago willen veel stoppende rokers er niet van weten. En dat hypothekeert hun kansen om succesvol te stoppen”, aldus tabacoloog Christine Plets in de kranten.

 

Meer bij Het Belang van Limburg:

Elektronische sigaret: “Ten onrechte verketterd”

Het Nieuwsblad:

E-sigaret is wel degelijk goed middel om te stoppen met roken: “Ten onrechte verketterd”

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn