220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Belgische douane rolt opnieuw Oost-Europese bende sigarettensmokkelaars op

De Belgische douane heeft opnieuw een illegale sigarettenfabriek ontmanteld. Dit keer gaat het om een installatie in een loods in Wulpen, een deelgemeente van de badplaats Koksijde. Behalve een gloednieuwe productielijn werd in de loods een hoeveelheid ruwe en versneden tabak gevonden, net als 50.000 valse sigaretten van het merk Mayfair. In een opslagplaats in Veurne troffen de opsporingsdiensten later nog eens vier miljoen namaaksigaretten aan, zo berichten de Belgische media, waaronder de Vlaamse omroep VRT en het weekblad Knack.

Twaalf verdachten zitten in voorlopige hechtenis. Het onderzoek vond plaats in het kader van het Europese samenwerkingsprogramma ‘EMPACT – prioriteit ACCIJNZEN’, waar 24 lidstaten aan deelnemen.

Volgens de Belgische douane in inmiddels duidelijk dat de illegale fabriek slechts heel recentelijk werd opgestart door een Oost-Europese bende. Deze zou in totaal voor 4,3 miljoen euro aan accijnzen en btw ontdoken hebben.

De douane omschrijft 2020 ronduit als een recordjaar als het om illegale sigaretten gaat, aldus de VRT. Eerder werden in België al vijf illegale productielijnen ontmanteld.

 

Meer bij de VRT:


Illegale sigarettenfabriek ontmanteld in Koksijde

 

En Knack:

 

ILLEGALE SIGARETTENFABRIEK ONTMANTELD IN KOKSIJDE

 

 

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn