220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Beleid moet vestiging illegale fabrieken voorkomen

Burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen wil een beleid waarin bedrijventerreinen in haar stad één keer per maand extra gaan controleren. Volgens de gemeente blijft de criminaliteit op deze locaties te veel buiten het zicht. Als het aan de burgemeester ligt, trekt de stad een ton per jaar uit om hier beter op te kunnen handhaven.

Industrieterreinen zouden aantrekkelijk zijn voor vastgoedfraude, sigaretten- en drugsproductie, arbeidsuitbuiting en witwaspraktijken. Zutphen heeft afgelopen jaar een eerste stap gezet met verschillende controles om deze praktijken tegen te gaan. Met dit nieuwe beleid kan de gemeente nog een stapje verder gaan. Op de terreinen moet één keer per maand een integrale controle gaan plaatsvinden. Ook de politie en de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, zijn daarbij aanwezig.

Afgelopen zomer is bij zo’n controle op bedrijventerrein De Mars een illegale sigarettenfabriek ontmanteld, waar miljoenen sigaretten per dag werden geproduceerd. De sigarettenfabriek was In een gebouwencomplex verscholen. Ook werden in het gebouw meerdere bedden ontdekt, die waarschijnlijk bedoeld waren als slaapplaats voor de illegale arbeiders die in de sigarettenfabriek werkten.

 

Lees het hele artikel verder op VL-nieuws.nl

Structurele controles op Zutphense bedrijventerreinen om nieuwe sigarettenfabriek of drugsproductie te voorkomen

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn