220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

BAT-topman: beschouw elektronische sigaretten als normale consumentengoederen

Het is de hoogste tijd dat elektronische sigaretten worden beschouwd als normale consumentenproducten en niet worden gereguleerd volgens de Europese richtlijn voor tabaksproducten. Dat zegt Giovanni Carucci, vice-president EU-zaken bij British American Tobacco (BAT), in een vraaggesprek met het Europese nieuwsplatform Euractiv.com.

Volgens Carucci zou de volgende Europese Commissie – die aantreedt na de Europese verkiezingen van eind mei – een duidelijk onderscheid moeten maken e-sigaretten en traditionele sigaretten en daar ook naar moeten handelen wanneer zij de twee belangrijkste Europese wetgeving met betrekking tot de tabaksindustrie opnieuw bekijkt: de richtlijnen inzake tabaksproducten en de accijns op tabak.

Elektronische sigaretten bevatten geen tabak en dus horen ze eigenlijk niet onder de Tabaksrichtlijn te vallen, redeneert Carucci. Ze kunnen dus als een normale consumentengoederen worden behandeld, waarbij natuurlijk wel enkele zaken goed moeten worden geregeld, aldus de BAT-topman. ,,Aangezien e-sigaretten nicotine bevatten, moeten ze gericht zijn op volwassenen. Daarnaast moet het een ander geregeld worden op het gebied van kwaliteitsstandaarden. Het mag geen jungle worden”, aldus Carucci tegenover het Europese nieuwsplatform.

Meer bij Euractiv.com:

E-cigarettes should be treated as a normal consumer good, industry says

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn