220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Autodiefstallen en een illegale sigarettenfabriek

Tijdens een onderzoek van de Duitse politie kwam een Nederlander in het vizier. De Nederlander zou in Duitsland betrokken zijn bij autodiefstallen. De gestolen auto’s werden naar Dubai verscheept via Nederland. In het verdere onderzoek kwam aan het licht dat de man ook betrokken is bij een illegale sigarettenfabriek in Nederland.

In Ter Apelkanaal is een illegale sigarettenfabriek ontdekt door de politie en de FIOD. Twee mannen uit Litouwen van 40 en 46 jaar en een 66-jarige man uit Stompwijk zijn aangehouden. De politie meldt dat de man uit Stompwijk aan Duitsland zal worden uitgeleverd vanwege de autodiefstallen en de Litouwers zitten nog vast. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Op verzoek van Duitsland deden de Nederlandse autoriteiten in het bedrijfspand in Groningen de inval. In een boerderij in Alteveer en een bedrijfspand in Veendam zijn ook invallen gedaan. Er zijn in totaal 1,5 miljoen illegale sigaretten en 18 dozen tabak in beslag genomen en vernietigd.

Het ontduiken van omzetbelasting en accijnzen is een misdrijf. Omdat de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat ondermijnt, is er sprake van ondermijnende criminaliteit.

 

Lees het hele artikel verder op AD.nl

Sigarettenfabriek in Ter Apelkanaal ontdekt, drie man opgepakt

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn