220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Australische senator: Hou op rokers als melkkoe te gebruiken

In Australië gaan steeds meer stemmen op om zich aan te sluiten bij het Verenigd Koninkrijk en het gebruik van de e-sigaret ruim baan te geven, ook al kost dat de overheid miljarden aan accijnzen. ‘Hou op rokers te gebruiken als een melkkoe’, citeert de Australische editie van de Daily Mail een vooraanstaand senator die fel voorstander is van het vrijgeven van de e-sigaret.

Een dergelijke maatregel is volgens deze Peter Georgiou hard nodig nu de prijs van een pakje sigaretten dankzij overheidsmaatregelen maar blijft stijgen. In Australië is de prijs van sigaretten (op dit moment bijna € 25 per pakje) nu al de hoogste van de wereld.

Gebruik van e-sigaret is in het land verboden. ,,We schijnen ons vooral druk te maken over de vraag hoe we rokers het hardste kunnen raken om de zakken van de overheid te vullen”, aldus Peter Georgiou in een toespraak tot de Australische senaat.

Lees meer bij de Mail Online:

‘Stop using smokers as a cash cow’: Huge push for Australia to join the UK and legalise vaping – but it means the government will miss out on billions

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn