220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Anderhalf miljoen illegale sigaretten in kabeltrommels in Deense havenstad Aarhus

Het Deense douaneagentschap heeft in de haven van de Deense havenstad Aarhus meer dan 1,5 miljoen illegale sigaretten gevonden. Ze zaten verstopt in een container die volgens de officiële douanepapieren kabeltrommels bevatte, maar nadere inspectie bracht de illegale lading aan het licht, zo meldt de Deense douanedienst op de eigen website.

De Deense douane, Toldstyrelsen genaamd, kwam de lading sigaretten eind januari op het spoor. Systematische onderzoeken en analyses van het douaneagentschap leidden naar een container van 45 voet, die vanuit Oost-Europa in de haven van Aarhus was aangekomen. Volgens de douanedocumenten ging het om een onschuldige partij kabeltrommels, maar bij nader inzien bleken de trommels meer dan 1,5 miljoen illegale sigaretten te bevatten.

De Deense autoriteiten zijn trots op de vangst. Volgens de douanedienst zelf worden smokkelaars steeds vaardiger in het verbergen van de sigaretten. ,,Daarom is het ook belangrijk dat we ons voortdurend verbeteren”, zegt Maren Holm Johansen, adjunct-directeur van het Deense douaneagentschap. Haar dienst legt de focus voor een belangrijk deel op de aanpak van de handel in illegale sigaretten, laat ze weten. Niet alleen omdat er fikse bedragen aan belasting mee worden ontdoken, maar ook omdat ze nog schadelijker kunnen zijn voor de gezondheid dan sigaretten die volgens de officiële handel wordt betrokken.

 

Meer bij Toldstyrelsen:

 

Toldstyrelsen finder over 1,5 millioner cigaretter i container på Aarhus Havn

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn