220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Amerikaanse voedselwaakhond waarschuwt: koop geen e-liquids op straat

De Food and Drug Administration (FDA) doet een klemmend beroep op Amerikaanse gebruikers van de e-sigaret om geen e-liquids ‘van welke soort dan ook’ op staat te kopen. Ook drukt de overheidsinstantie die toeziet op de kwaliteit van voedsel en medicijnen in de breedste zin van het woord,  vapers nog eens op het hart dat het gevaarlijk kan zijn om met in de winkel gekochte e-liquids te gaan rommelen, bijvoorbeeld door er stoffen aan toe te voegen.

De waarschuwingen, inclusief een uitgebreide toelichting, zijn te lezen op de site van de even machtige als invloedrijke overheidsinstantie.

De verklaring is opmerkelijk, omdat er in de Verenigde Staten stemmen opgaan, om de verkoop van e-sigaretten inclusief e-liquids aan banden te leggen. President Trump kondigde via Twitter zelfs aan dat zijn regering alle ‘e-sigaretten met smaakjes’ gaat verbieden.

De conclusie om alle e-sigaretten de schuld te geven van de vele ernstige longaandoeningen die momenteel in de Verenigde Staten de kop opsteken (en inmiddels aan zes mensen het leven hebben gekost) lijkt op zijn minst voorbarig, nu de FDA concludeert dat er in de meeste gevallen waarbij vapers in het ziekenhuis werden opgenomen, iets mis was met de ampullen die gebruikt zijn. Doe zouden onder meer THC (de werkzame stof in cannabis), maar ook andere stoffen bevatten die bij inhaleren gevaarlijk kunnen zijn.

Meer bij de Food and Drug Administration:

Vaping Illnesses: Consumers can Help Protect Themselves by Avoiding Tetrahydrocannabinol (THC)-Containing Vaping Products

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn