220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Amerikaanse overheid keurt coronavaccin BAT goed om te worden getest op mensen

De Amerikaanse overheid heeft een Covid-19-vaccin dat door tabaksfabrikant BAT wordt ontwikkeld uit tabaksbladeren, goedgekeurd om – onder toezicht van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten – te worden getest op mensen. Dat meldt persbureau Reuters.

Volgens Reuters kan het onderzoek binnen afzienbare tijd worden opgestart. De resultaten zullen volgens de tabaksfabrikant medio 2021 bekend zijn.

De op een na grootste sigarettenfabrikant ter wereld deed in april de wenkbrauwen fronsen toen het bedrijf bekendmaakte dat het een Covid-19-vaccin aan het ontwikkelen was. Het zou bovendien in staat zijn om per week één tot drie miljoen doses per week te produceren, mits het de steun zou krijgen van overheidsinstanties en er kon worden samengewerkt met de juiste fabrikanten.

David O’Reilly, directeur wetenschappelijk onderzoek bij BAT, betitelt de goedkeuring als een belangrijke mijlpaal voor zijn bedrijf. Het coronavaccin wordt ontwikkeld door Kentucky BioProcessing, de biotechnologische tak van BAT.

 

Meer bij Reuters:

 

BAT’s COVID-19 vaccine candidate gets U.S. approval for human trials

 

Zie ook Het Laatste Nieuws (België):

 

Vaccin van tabaksproducent BAT krijgt goedkeuring om te testen op mensen

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn