220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Amerikaanse artsen manen FDA om nader onderzoek te doen naar effecten e-sigaret

Amerikaanse wetenschappers hebben felle kritiek geuit op de Food and Drug Administration (FDA), omdat deze overheidsorganisatie geen prioriteit geeft aan het beantwoorden van de vraag of vaping-producten in belangrijke mate kunnen bijdragen aan een vermindering van het aantal doden als gevolg van het roken. Daarover bericht The Wall Street Journal.

In de Verenigde Staten overlijden jaarlijks meer mensen als gevolg van aandoeningen die verband houden met het roken van sigaretten. Een aantal vooraanstaande wetenschappers waaronder artsen, denkt echter dat e-sigaretten en effectief middel kan zijn bij het stoppen met roken, een middel dat bovendien nog veiliger is ook, aldus The Wall Street Journal.

Ook diverse invloedrijke belangenorganisaties op het gebied van gezondheid, waaronder Campaign for Tobacco-Free Kids, de American Lung Association en de American Cancer Society, zijn van mening dat er meer geïnvesteerd zou moeten worden in onderzoek naar de vraag of e-sigaretten een veiliger alternatief voor sigaretten zijn.

 

Meer bij The Wall Street Journal:

 

Researchers Say FDA Has Fallen Down on E-Cigarette Testing

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn