220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Actie tegen transport-criminaliteit levert grote vangst op

Noord-Holland is een aantrekkelijk logistiek knooppunt door Schiphol, met meerdere havens en een goede infrastructuur. Dat geldt ook voor illegale goederen als wapens en drugs. Om transport-criminaliteit tegen te gaan, werden vier dagen lang controles uitgevoerd en voorlichtingsgesprekken gehouden.

Het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) richt zich op georganiseerde deze transport-criminaliteit. Het moet zorgen voor meer inzicht in ondermijnende activiteiten.

Maandag 4 april tot en met donderdag 7 april werden in Schiphol, IJmuiden, Den Helder en Alkmaar verschillende integrale controles uitgevoerd. Er werden 300 voertuigen en 14 bedrijven doorzocht. Daarnaast werden er 16 bedrijven voor voorlichtende gesprekken bezocht. De politie deed dit samen met het Openbaar Ministerie, de Douane, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, het RIEC, het Programma Aanpak Ondermijning Schiphol en de vier gemeenten waar de actieweek plaatsvond.

In totaal hebber er 6 aanhoudingen plaatsgevonden en zijn 5,5 miljoen illegale sigaretten ontdekt. Tijdens een bezoeking van een bedrijf in Lijnden werden de miljoenen sigaretten aangetroffen en in beslag genomen. De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek begonnen onder leiding van het Functioneel Parket.

 

Lees het hele artikel verder op Transport-online.nl

Week lang controles tegen criminele inmenging transportbranche levert zes aanhoudingen op

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn