220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Controle levert 76.800 sigaretten op

76.800 sigaretten

Afgelopen vrijdag vond de politie tijdens een grote controle 76.800 illegale sigaretten in het Belgische Blankenberge. Daarnaast was ook € 22.100 in beslag genomen. Tijdens de controle waren zeventien winkels op illegale goederen en sociale fraude gecontroleerd. “De resultaten tonen aan dat controles nodig zijn”, zei commissaris Jan Maertens.

De politie, douane FOD Economie, het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) en de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) werkten samen tijdens de actie van vrijdag.

In een winkel werden 76.800 illegale sigaretten en € 22.100 cash aangetroffen. Andere winkels hadden geen vergunning voor verkoop van alcohol en tabak of voldeden niet aan hygiëne- en sociale wetgevingen. Daarnaast is iemand aangehouden voor openbare dronkenschap. “Het zijn op zijn minst resultaten die aantonen dat controle wel degelijk nodig is”, zegt Maertens.

De politie gaat door met controles in de toekomst. “Op basis van deze actie kunnen we zeker stellen dat we aandacht moeten blijven hebben voor deze problematiek en moeten blijven inzetten op controle en bewustwording, maar dat is natuurlijk de reden waarom het werd opgenomen in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025.”

Lees het hele artikel verder op nieuwsblad.be

Politie neemt 76.800 valse sigaretten en 22.100 euro cash in beslag tijdens controleactie in winkels

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn