220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

55.000 kg sigaretten beslaggenomen

Tijdens de ontmanteling van een enorme illegale sigarettenfabriek in Rouen (Frankrijk) werd meer dan 100.000 kg aan producten in beslag genomen en zijn negen mensen gearresteerd, waaronder 55.000 kg sigaretten. Dit laat de Franse gendarmerie weten. Bij de opening van het gerechtelijk onderzoek werden de verdachten voorgeleid bij het parket in Parijs.

Bij Europol kwamen eind 2022 inlichtingen binnen over een transport van illegale sigaretten; deze informatie is naar de onderzoeksafdeling in Rouen gestuurd. Het ging over een internationale bende die gebruik maakte van een opslagplaats in een industriegebied in Saint-Aubin-les-Elbeuf, dichtbij Rouen.

Toen twee vrachtwagens met 38.000 kg tabak ter plaatse arriveerden, vielen 60 gendarmes de fabriek binnen. Dit gebeurde op 12 januari. De negen verdachten, allemaal niet-Fransen, hebben de leeftijd van 21 tot 55 jaar. Ze zijn gearresteerd en in politiehechtenis geplaatst.

55.000 kg sigaretten, 50.000 kg verpakkingen en papieren filters en 18.000 kg tabaksresten en -afval zijn in beslag genomen. De verkoopprijs van de namaaksigaretten wordt geschat op € 13,7 miljoen.

Onderzoekers laten weten dat het gaat om een sigarettenfabriek met een productie-eenheid die bestond uit twee lijnen. Een lijn voor het maken van sigaretten uit ruwe tabak en een lijn voor het verpakken in pakjes en het bedrukken met de naam van een bekende fabrikant.

Ook was er een woonruimte voor de werknemers met een slaapzaal, keuken, eethoek en een ontspanningsruimte.

De gendarmerie laat weten dat alles is vernietigd. De pallettrucks, het gereedschap, huishoudelijke apparaten en levensmiddelen zijn gedoneerd aan de voedselbank.

Het parket van Rouen heeft gezien de omvang van de zaak de zaak overgedragen aan Junalco (nationale jurisdictie voor de strijd tegen de georganiseerde misdaad) in Parijs.

 

Lees het hele artikel verder op bfmtv.com

LA PLUS IMPORTANTE FABRIQUE DE CIGARETTES DE CONTREFAÇON DE FRANCE DÉMANTELÉE PRÈS DE ROUEN

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn