220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

51-jarige Limburger aangehouden door FIOD

In het Limburgse Baexem is een 53-jarige man aangehouden. De FIOD meldt dat de man wordt verdacht van het bezit van grote hoeveelheden illegale sigaretten. Volgens de woordvoerster van de opsporingsdienst heeft de aanhouding niets te maken met de vondst van een illegale sigarettenfabriek in het nabijgelegen Herkenbosch, waarvan de FIOD donderdag melding maakte. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Tijdens het doorzoeken van de woning, loods, een andere woning en een garagebox van de aangehouden man werden er 18,4 miljoen illegale sigaretten gevonden, goed voor bijna een miljoen pakjes. Daarnaast werd er nog wapens en € 53.000 aan contant geld gevonden. Speurders troffen ook 149 flesjes namaakparfum, een motorboot, een auto, vervalste jassen en nepviagra aan. De FIOD sluit niet meer aanhoudingen uit.

Vorige week is in Herkenbosch de grootste illegale sigarettenfabriek ooit ontmanteld. Daar werd 150.000 kilo tabak gevonden, hiermee kon vermoedelijk € 20 tot € 25 miljoen ontdoken worden aan accijnzen.

 

Lees het hele artikel verder AD.nl

Limburger opgepakt in tweede zaak illegale sigaretten

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn