220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

10 maanden celstraf voor illegale handel

Een verdachte is door de Rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 10 maanden celstraf. Hiervan zijn 5 jaar voorwaardelijk en de proeftijd bedraagt 2 jaar. Zijn bedrijf heeft zich volgens de Rechtbank schuldig gemaakt aan merkvervalsing. Ook zou hij een grote hoeveelheid sigaretten en tabak bezitten waarover geen accijns werd betaald.

De illegale sigaretten waren verpakt onder valse merknamen, zoals Marlboro, Prince en L&M. De goederen werden opgeslagen in twee – door de verdachte met 10 maanden celstraf gehuurde – loodsen en een trailer en werden verkocht in het buitenland. De zaak kwam aan het rollen toen in april 2020 de trailer werd aangehouden op weg naar Engeland en de chauffeur bekende waar hij zijn lading had opgepikt.

In de trailer werden kartonnen dozen gevonden met sponzen, met daarin sigaretten voorzien van nep Marlboro labels. Ook in de loodsen was het raak: in totaal ging het om zo’n meer dan 3 miljoen sigaretten en 20 duizend kilo tabak. Volgens de Belastingdienst werd de fiscus benadeeld voor bijna 3,8 miljoen euro.

 

Lees het hele artikel verder op Rechtspraak.nl

Veroordeling wegens feitelijk leidinggeven aan in voorraad hebben van illegale sigaretten en tabak en merkvervalsing

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn